You, the petitioner
Grote marktstraat den haag d31 e1521120132248

Stop de identiteitscrisis Grote Marktstraat Den Haag: het is een fietspad

1,282 signatures

De Grote Marktstraat heeft al jaren een identiteitscrisis. Het ziet eruit als een fietspad, wordt gebruikt als fietspad en is een noodzakelijke fietsverbinding voor duizenden Hagenaars. Het antwoord van de gemeente is blijvend onduidelijk beleid waarin voetgangers (gevaarlijke) voorrang hebben.

Petition

We

Haagse fietsers

 

establish that:

  • dat het huidige onduidelijke beleid met voorrang voor voetgangers dagelijks tot gevaarlijke verkeerssituaties leidt.
  • dat Hagenaars uit bijvoorbeeld Escamp, Segbroek en Loosduinen afhankelijk zijn van deze route naar onder andere het Centraal Station.
  • dat de 'fietssuggestiestrook' in praktijk als fietspad gebruikt wordt.
  • dat Den Haag de ambitie heeft een "├ęchte fietsstad te worden" en een alternatieve route nog in een onderzoekende fase is.

 

and request

de Grote Marktstraat om te dopen tot een volwaardig fietspad, met voorrang voor fietsers. De fietser is immers onderweg en de voetganger/shopper steekt over. Een fietspad dat duidelijk gescheiden is van de stoepen met plantenbakken of iets dergelijks waardoor zowel fietser als voetganger gestimuleerd worden om te letten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Den Haag 
Petition desk:
Lead petitioner:
Niels Dekker 

History

Signatures

Updates

De petitie in de media

https://www.ad.nl/den-haag/op-de-grote-marktstraat-hebben-hagenaars-meer-aan-fietspad-dan-aan-promenade-met-internationale-allure~a04f546b/

https://denhaagfm.nl/2021/09/01/hagenaar-start-petitie-voor-fietspad-grote-marktstraat-het-kan-zoveel-beter/.

2021-09-01